سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقالات و کتاب های دامپزشکی

مایکوپلاسما بوویس یک عامل بیماری زای گاوی

 مایکوپلاسما بوویس  یک عامل بیماری زای گاوی

چکیده

 

مایکوپلاسما بوویس برای اولین بار در ایالات متحده آمریکا از شیر گاو ورم پستانی در سال 1961 جدا شد. این مایکوپلاسمای بیماریزای مهم ترین عامل مرضی گاوی است که عمدتاً باعث التهاب ریوی(ذات الریه)، التهاب مفصلی(آرتریت)، ورم پستان می شود. این سازواره معمولاً از طریق تماس نزدیک و مکرر در فواصل کوتاه منتقل می شود. شیر آلوده درمان نشده نیز می تواند منبع عفونت برای گوساله ها باشد. انتقال همچنین ممکن است از بواسطه برون ریزی عامل مرضی از طریق سطوح مخاطی خارجی حیوان آلوده باشد. این سازواره های مرضی در برابر شرایط محیطی کاملاً مقاوم هستند بنابراین می توانند از طریق اشیاء و تجهیزات شیردوشی منتقل شوند. تشخیص با سبک قدیمی به استفاده از محیط های کشت انتخابی و انکوباسیون طولانی مدت در محیطی غنی شده با CO2   بستگی داشت. اخیراً برخی از روش‌های جایگزین برای روش‌های کشت مانند تکنیک‌های مبتنی بر PCR ارائه شده است . بیماری مرتبط با M.bovis اغلب مزمن، ضعیف، و پاسخی ضعیف به درمان ضد میکروبی دارد. بنابراین این بیماری گاوزا  باعث زیان اقتصادی قابل توجهی می شود. تا کنون، واکسن برای M.bovis در دسترس نبوده. بنابراین، روش های باقی مانده برای کنترل این عفونت اقدامات کنترل بهداشتی و درمان ضد میکروبی است. هدف از این مطالعه مروری، خلاصه نمودن اطلاعات فعلی در مورد علائم بالینی بیماری های ناشی از M. bovis است. روش‌های تشخیصی مختلف مورد استفاده در تشخیص M.bovis، پیشگیری و اقدامات کنترل‌شده مورد بحث قرار گرفته‌اند.

 


پپتید های پیش هورمونی پایانه N مغزی القاگر دفع ادراری سدیم در گر

پپتید های پیش هورمونی پایانه N  مغزی القاگر دفع ادراری سدیم

در گربه ها و سگ ها: مروری فنی و بالینی 

NT-proBNP

  چکیده:

زیست نشانگرها شاخص های کمی فرآیندهای زیستی هستند که توسط یک اندام یا سیستم ایفا می شود. در سال های اخیر، پپتیدهای القاگر دفع اداری سدیم (NPs) به عنوان ابزار مهمی در تشخیص و نظارت درمانی بر بیماری های قلبی برجسته گشته اند. تحقیقات نشان داده است که سطوح سرمی و پلاسمایی پپتید پیش هورمونی پایانه N القاگر دفع اداری سدیم (NT-proBNP) در سگ ها و گربه ها تنها نشانگر زیستی است که توانایی تشخیص و نظارت بر فرآیندهای احتقانی و به طور غیرمستقیم عملکرد عضلات قلبی حیوانات کوچک را دارد. مقاله مروری حاضر در خصوص مقالات تخصصی نگارش یافته در مورد NT-proBNP را مورد بحث قرار می دهد و کاربردهای بالقوه بالینی این پپتید القاگر ترشح ادراری سدیم (NP) را در دامپزشکی حیوانات کوچک با در نظر گرفتن تشخیص، پیگیری و پیش آگهی بیماری های عضله قلبی یا عمومی ارائه و مقایسه می نماید. کاربرد عمومی NT-proBNP در ملازمت با پایداری نمونه، تعیین آسان در آزمایشگاه، حساسیت، دقت و امکان تجزیه و تحلیل عملکرد عضله قلبی است. این مزیتها زمانی که NT-proBNP با سایر زیست نشانگر های قلبی، عمدتاً آنهایی که یکپارچگی یاخته قلبی را نشان می‌دهند، مقایسه می‌شود، اهمیت ویژه‌ای دارند. آزمونهای سریع NT-proBNP امروزه به بازار عرضه شده‌اند و ممکن است همراه با آزمایش‌های تکمیلی مورد استفاده قرار گیرند. این روش‌ها در کنار هم منبع مهمی از اطلاعات در تشخیص افتراقی بیماری‌های قلبی و ریوی و همچنین در تشخیص زودهنگام کاردیوپاتی در سگ‌ها و گربه‌ها ارائه نموده و ابزار ارزشمندی در درمان و پیش‌آگهی هستند.

 

کلمات کلیدی: زیست نشانگر های قلبی، گربه، نارسایی احتقانی قلب، سگ، NT-proBPN.


بازیابی باروری مادیانهای مسابقه ای دارای جسم زرد مقاوم

بازیابی باروری  مادیانهای مسابقه ای 

 

دارای جسم زرد مقاوم

چکیده

زمینه و هدف: جسم زرد مقاوم (PCL  ) باعث ایجاد عدم فهلی در مادیان می شود. این مطالعه با هدف تعیین اثر درمان داخل رحمی پروستاگلاندین F2α   ((PGF2α بر PCL مادیان های مسابقه برای بازیابی باروری انجام شد.

مواد و روش‌ها: 12 مادیان مسابقه‌ای مشکوک به PCL با استفاده ازملامسه راست روده ای تشخیص داده شدند و با اندازه‌گیری غلظت سرمی پروژسترون (P4) تایید شدند. PGF2α داخل رحمی تزریق شد و به دنبال آن سرم در 24، 48 و 72 ساعت بعد جمع آوری شد. علائم فحلی بررسی شد و جفت گیری در روز 3 فحلی با تزریق ابتدایی 8.4 میکروگرم هورمون آزاد کننده گنادوتروپین دو بار در روز انجام شد. ملامسه راست روده ای  در روزهای 30-21 برای مشاهده جسم زرد انجام شد. تشخیص بارداری از طریق مقعدی در 45-40 روز پس از جفت گیری انجام شد و با استفاده از سونوگرافی داپلر تایید شد.

یافته‌ها: یازده مورد از 12 مادیان دارای PCL بودند. کاهش چشمگیری در غلظت P4 به دنبال درمان PGF2α مادیانهای مبتلا به PCL محقق گردید. همه مادیان ها فحلی را 0.55±2.6 روز پس از درمان پروستا گلاندینی  باغلظت سرمی P4 به میزان  0.12±0.12 نانوگرم در میلی لیتر نشان دادند. ملامسه راست روده ای و غلظت P4 در 30-21 روز پس از شروع فحلی نشان داد که همه مادیان ها در حال تخمک گذاری هستند. ارزیابی غلظت P4 در روزهای 40-45 پس از جفت گیری نشان داد که همه مادیان ها هنوز در فاز لوتئال هستند. با این حال، میزان بارداری بر اساس ملامسه راست روده ای و اسکن سونوگرافی داپلر تنها 54.5? بود.

نتیجه‌گیری: درمان PCL در مادیان‌های مسابقه‌ای با تزریق داخل رحمی PGF2α چرخه فحلی را ترمیم کرد و باعث تخمک‌گذاری و بارداری شد.

 

کلید واژه ها: فحلی، باروری، سلامت و تندرستی، تخمک گذاری، پروژسترون، مادیان مسابقه ای.

 

 


مروری بر مکالوسیتی ویروس ها در ماهیان زینتی

مروری  بر مکالوسیتی ویروس ها در ماهیان زینتی

 

 

چکیده مقاله:

ایریدوویروس ها ، به ویژه مگالوسیتی ویروس ها ، با بیماری های شدیدی مرتبط هستند که منجر به ضررهای اقتصادی زیادی در صنعت آبزی پروری در سراسر جهان می شود. صنعت ماهیان زینتی به دلیل عفونت های Megalocytivirus   به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است. Megalocytivirus   یک ویروس DNA  داری است که دارای سه جنس است.که عبارتند از ایریدوویروس ماهی قرمز سیم دریای  ، ویروس نکروز دهنده طحال وکلیه ، و ایریدوویروس سپر ماهی بدن سرخ . مگالوسیتی ویروس باعث علائم بالینی غیر اختصاصی در ماهیان زینتی می شود. کشت سلول ، بافت شناسی ، آزمایش ایمونوفلورسانس ، سنجش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و سنجش تقویت ایزوترمال حلقه برای تشخیص مگالوسیتی ویروس ها مورد استفاده واقع شده است. عوامل خطری مانند دما ، حمل و نقل (صادرات و واردات) و مراحل زیستی ماهیان زینتی برای موارد قبلی به دلیل عفونت های مگالوسیتیویروس گزارش شده است. علاوه بر این ، روشهای پیشگیری و کنترل دیگری نیز در مزارع برای جلوگیری از شیوع مگالوسیتیویروس استفاده شده است. این مطالعه اولین مرور بر مگالوسیتی ویروس ها در ماهیان زینتی از زمان اولین کشف آن در سال 1989 است. این بررسی مروری  وقوع Megalocytivirus در ماهیان زینتی  مشتمل بر سابقه ، علائم بالینی ، روش تشخیص ، عوامل خطر و اقدامات پیشگیرانه را مورد بحث قرار می دهد.

 

کلید واژه ها: علائم بالینی ، تشخیص ، مگالوسیتی ویروس ، ماهیان زینتی ، عوامل خطر


 


جراحی شکافت مثانه به شیوه ابداعی لوله ای برای مدیریت موارد بالی

 

 



جراحی شکافت مثانه به شیوه ابداعی لوله ای  برای مدیریت


موارد بالینی گاو مبتلا به سنگ کلیه انسدادی

 

چکیده

مطالعه حاضر به منظور ارزیابی یک فنآوری ساده جراحی مثانه ای لوله ای برای مدیریت موارد بالینی گاوهای مبتلا به انسداد  مجاری ادراری انجام شد. موارد این مطالعه 20 مورد بالینی سنگ کلیه انسدادی را تشکیل داد که به طور مساوی و تصادفی در دو گروه توزیع شد. تشخیص بیماری بر اساس سابقه آنوری ، علائم بالینی ، معاینات رادیوگرافی و سونوگرافی انجام شده. موارد تایید شده سنگ کلیه انسدادی با دو تکنیک جراحی ، یعنی جراحی شکافت مثانه ای لوله ای با کاتتر فولی (گروه A  ) و جراحی شکافت مثانه ای لوله ای با لوله ساده کاتتر پلی وینیل کلراید (گروه B  ) مدیریت شده. در تمام حیوانات عوامل لیتولیتیک ، داروهای ضد التهابی و آنتی بیوتیک ها ، همراه با اسید کننده های ادرار ، تجویز شد. تکنیک های جراحی بر اساس پارامترهای بالینی ، هماتوبیوشیمیایی و عوارض جراحی بعد از عمل ارزیابی شده. مدت زمان جراحی و میزان موفقیت کلی نیز در هر گروه ثبت شده. تغییرات هماتوبیوشیمیایی در حیوانات گروه A   در مقایسه با گروه B   سریعتر به حالت عادی بازگشت. میزان بقا در حیوانات هر دو گروه مشابه بود. با این حال ، عوارضی مانند انسداد کاتتر بیشتر در حیوانات گروه A   یافت می شود. جراحی شکافت مثانه ای لوله با لوله پلی وینیل کلراید ممکن است یک روش عملی برای مدیریت سنگ کلیه انسدادی در شرایط سخت باشد. قبل از توصیه برای استفاده در مصارف ، نیاز به تصحیح و ارزیابی بیشتری دارد.

واژه های کلیدی: گوساله ، سوند داخل مجرای ادراری ، بذل مثانه ای لوله ای ، سنگ کلیه